Νίκος Βραχνής

Ο Καθηγητής Νικόλαος Βραχνής είναι Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Reader) Μαιευτικής και Ιατρικής Εμβρύου στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου St George’s., όπου διατελεί και ως Επίτιμος Διευθυντής (Honorary Consultant) στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τον Φεβρουάριο 2020 κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων (RCOG) του Ηνωμένου Βασιλείου του απονεμήθηκε ο υψηλότερος τίτλος του Κολλεγίου, αυτός του Επίτιμου Εταίρου (Fellowship Honoris Causa) “για την αφοσίωσή του και τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στην υγεία των γυναικών”.

Επιπλέον, διοργανώνει και διδάσκει στα σεμινάρια Βασικών Πρακτικών Δεξιοτήτων στη Μαιευτική και Γυναικολογία του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (RCOG) και στα Σεμινάρια Βασικής και Εξειδικευμένης Υπερηχογραφίας την Διεθνούς Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία (ISUOG).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εκεί όπου ξεκίνησε, το 2001, και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Στη συνέχεια, το 2002, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Guy’s and St. Thomas’ του Λονδίνου και από 2017-2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George’s στο Λονδίνο. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στο Ηνωμένο Βασίλειο.