Νίκος Βραχνής

Ο Νίκος Βραχνής έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία ο ίδιος, έχει συντονίσει τη συγγραφή ακόμα περισσοτέρων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών κεφαλαίων σε βιβλία.

Τοκετός. Ν. Βραχνής, Στο βιβλίο: Σύχρονη Μαιευτική και Γυναικολογία, Γ. Κρεατσάς, Εκδ. Πασχαλίδης, 2007 και 2η έκδοση 2011.

Brain Injury in Preterm Infants, Z. Iliodromiti, D. Zygouris, P. Karagianni, P. Belitsos, A. Daniilidis, N. Vrachnis in the book " Neonatal Care" edited by D. Raines and Z. Iliodromiti, InTech, 2012.

Association of Meconium Stained Amniotic Fluid with Fetal and Neonatal Brain Injury, Z. Iliodromiti, C. Grigoriadis, N. Vrachnis, C. Siristatidis, M. Varras, G. Creatsas in the book " Neonatal Care" edited by D. Raines and Z. Iliodromiti, InTech, 2012.

CASES IN OBSTETRIC ULTRASOUND, N. Vrachnis, 2001. Manual στην Αγγλική γλώσσα. Περιλαμβάνει 50 περιστατικά με ανώμαλα υπερηχογραφικά ευρήματα και περίπου 150 εικόνες από τις παραπάνω περιπτώσεις (υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Κολέγιο Ακτινολόγων και Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας).

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ν. Βραχνής, 2005. Αποτελεί το εγχειρίδιο Εκπαιδευτών (Μελών Δ.Ε.Π.) για προπτυχιακούς φοιτητές και ειδικευόμενους της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι το εγχειρίδιο εκπαίδευσης της Κλινικής και συμπεριλήφθηκε και στις δύο επιτυχείς αιτήσεις της Κλινικής (το 2005 και το 2011), για πιστοποίησή της ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG). Έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ALSO (ADVANCED LIFE SUPPORT IN OBSTETRICS). Επιστημονικός Συντονισμός και Επιμέλεια Μετάφρασης της Ελληνικής Έκδοσης: Ν. Βραχνής. Το Εγχειρίδιο έχει συγγραφεί στην Αγγλική γλώσσα από μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών. Έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις διεθνώς στο πεδίο των Επειγόντων Περιστατικών στην Μαιευτική (> 250.000 πωλήσεις) και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί περίπου 2000 αντίτυπα και έχουν γίνει 5 εκδόσεις για τις οποίες είναι ο επιστημονικός εκδότης.

Η Β΄ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΧΤΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ. Επιμέλεια Έκδοσης Γ. Κρεατσάς, Ν. Βραχνής, 2006. Η έκδοση αυτή στο πεδίο της Ιστορίας της Ιατρικής επιχειρεί να φωτίσει το μεγάλο έργο και προσφορά της Κλινικής στην γυναίκα την εκπαίδευση και την έρευνα για έναν αιώνα (1906-2006).

170 ΧΡΟΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 1837-2007, Α΄ τόμος. Παρουσίαση Γ. Κρεατσάς, Επιμέλεια Έκδοσης Ν. Βραχνής. Το βιβλίο καλύπτει τα 170 χρόνια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μιας Σχολής που η πορεία της είναι η πορεία της Ελληνικής ιατρικής επιστήμης, ειδικά κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της . Παρουσιάζεται η ιστορία και τα επιτεύγματα όλων των κλινικών και εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής καθώς και το κλινικό, διδακτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο που παρουσιάζει η Σχολή. ΙSBN 978-960-399-578-4

170 ΧΡΟΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 1837-2007, Β΄ τόμος. Παρουσίαση Γ. Κρεατσάς, Επιμέλεια Έκδοσης Ν. Βραχνής. Εκδόσεις Πασχαλίδης, 2008. Η επιτυχία του πρώτου βιβλίου οδήγησε το επόμενο έτος σε έκδοση δεύτερου τόμου. ΙSBN 978-960-399- 676-7

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Επιστημονικός Συντονιστής Ν. Βραχνής, Εκδόσεις Λίτσας, 2011. Είναι ενας πρακτικός οδηγός όπου ο αναγνώστης μαθαίνει να διαχειρίζεται με λογικά και ασφαλή βήματα την γυναικολογική ασθενή. Εστιάζει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών στην γυναικολογική ασθενή και στην διατήρηση της γονιμότητάς της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται με ξεχωριστή ενότητα και στην αντιμετώπιση των ειδκών επειγόντων περιστατικών που μπορεί να παρουσιάσει μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση. ISBN 978-960- 372-178-9

FROM PRECONCEPTION TO POSTPARTUM. S. SIFAKIS & N. VRACHNIS (EDITORS), INTECH, 2012. Βιβλίο Μαιευτικής στην Αγγλική γλώσσα. Το βιβλίο περιέχει θέματα κλινικής έρευνας και πράξης από διακεκριμένους συγγραφείς από όλες τις ηπείρους που προσκλήθηκαν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους σε ένα σύγγραμμα που θα βοηθήσει στην κατανόηση των μητρικών, εμβρυικών και νεογνικών αλληλεπιδράσεων που είναι ζωτικές για την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης. ISBN 978-953-51-0353-0

ΜΑΙΕΥΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Επιστημονικός Συντονιστής Ν. Βραχνής, Εκδόσεις Λίτσας, 2014. Αποτελεί ένα σύγχρονο οδηγό για τη μεθοδική αντιμετώπιση των μαιευτικών επειγόντων περιστατικών. Με την ανάπτυξη μνημονικών κανόνων και αλγορίθμων αντιμετώπισης επιδιώκεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από την τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής. ISBN 978-960-372-198-7

HJOG – An Obstetrics and Gynecology International Journal. Το HJOG είναι το επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας που κυκλοφορεί στην Αγγλική γλώσσα τετράκις ετησίως. Από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο 2015 εκτέλεσα καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή Σύνταξης. Είναι ο ιδρυτής Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού.